21 Mayıs 2019

Basit Tespit




Not: Bir çok farklı yorumunu özellikle müzik yorumunu dinledim şu türkünün. Bunun girişindeki sazı duyar duymaz; işte bu! dedim. İyi müziği ayırt edebilmek o kadar keyifli bir duygu ki. Selda Bağcan edasında -fiziği de benzer- hobi olarak gitar çalıp söyleyen bir arkadaşım var. Yıllar önce birlikte evde müzik dinliyorduk, kontrabası duyuyor musun, demişti?.. Artık duyuyorum ve müziği duymak var olduğumuzu hatırlatan harika bir his..

8 yorum:

  1. Linkte Erkan Ogur'u görmek süpriz oldu. Ilk kez Eskiya Filmindeki müziği ve 1998 yılında cıkan "Gülün Kokusu Vardı" kasetiyle dinlemistim Erkan Ogur'u. Halen de dinlerim. Bunu da kendine has üslubuyla güzel söylemiş.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel anlatmışsın... "müziği duymak var olduğumuzu hatırlatan harika bir his" kesinlikle öyle!

    YanıtlaSil
  3. Müziği, iyiyi ve iyi olmayanı ayırabilmek gerçekten önemli ve güzel. Bizde tüm sanat dalları olduğu gibi temel müzik eğitimi de es geçiliyor. Bu konuda bir yerlere bir şeyler yazmıştım ya neredeydi...
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek çok öğrenme aktivitesinde olduğu gibi bol bol iyi örnekleri dinlemek, iyi notaları takip etmek epey bir kazanım sağlayabiliyor. Zevkli bir kültür inşa etmek önce ona kolay ulaşabilme imkânınına sahip olmakla başlıyor naçizane.
      Sevgiler,

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Kontrabas, kontraplaktan yapılan, evde sinirlendiğimizde üstüne basmaya yarayan büyükçe bir yaylı dikdörgen kutudur:-) Çok iyi stres atar:-)

      Sil