30 Temmuz 2015

Beddua

Dün akşam bir haber okudum, şimdi bulamıyorum. Her açıdan aradım, yok yok. Hatta yanımda arkadaşım da vardı, ona da okudum. İkimiz birden sinirlendik, üzüldük. Hatta, yerel bir yazılı basındı. Hep kaydederim böyle şeyleri, onu etmedim işte.  Ulusal basına nasıl yansımaz diye de kendi kendime düşündüğümü hatırlıyorum. Şimdi de tamamen kaldırmışlar. Resmen silmişler. Erzurum ya da Erzincan'dı, Yirmi dört Suriyeli ve Afgan, devlet korumasına alınmış çocuk ortadan kaybolmuş. Böyle diyordu haber. Yirmidördü birden yok olmuş. Bir bilgiye göre, içinde il bürokrat ve emniyet mensuplarının da olduğu organ mafyasıyla ilişki kuruluyordu, başka bir bilgiye göre çocukların IŞID'e satıldığı yazıyordu haberde.
Ey buna izin verenler ve göz yumanlar! Bütün sevdiklerinizin ölümünü görün öyle ölün inşallah. Uzun, yalnız ve karanlık olsun geceleriniz. Ölmek için dua edin... Kendiniz gibisinden başkası olmasın etrafınızda. 
Öl insanlık! Öl biran önce de dünya da kurtulsun çocuklar da. 

Geçen gün bir arkadaşım İstanbul BB'sinin komisyon raporlarını gönderdi. Anladımki hak, hukuk, hepsinden öte insanın kendine saygısı bitmiş bu ülkede. Savunanlar utansın! 

Bir akaryakıt istasyonun yapılabilmesi için mevcut plandaki fay hattı haritadan silinmiş komisyon kararıyla. Bir taraf, bu; akla, mantığa ve hukuka aykırıdır diye oy kullanmış. Diğer çoğunluk taraf, kabul edilmiştir diye el kaldırmış. En küçük bir sarsıntıda o istasyon patlarsa vebali boynunuza olsun ey çoğunluk! Tüm ölenlerin günahları sizde kalsın, yedi kat cehennemde yatın inşallah! Huzur olmasın mezarlarınızda, karanlığınız uzun ve daim olsun... 
Öl insanlık, öl de kurtulsun dünya...



not: Arkadaşım bugün bulmuş gazete haberini. Buyrun burada.  (10.08.2015)

6 yorum:

  1. bu karanlıklar geçecek bizden ve dünyadan ya Aze daha neleri de alıp götürecek kim bilir
    unutursak kalbimiz kurusun

    YanıtlaSil
  2. Geçecek ben de biliyorum ateşinsesi. Dünya hep değişmiştir, değişecek. Lakin insanlar aynı. Biri bitecek biri başlayacak...
    Hala güzel yaşabilmek için güç versin Tanrı diyorum, o kadar...
    Selamlar,

    YanıtlaSil
  3. "Bat dünya bat!" demekten kendimi alamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan böyle olacaksa olmasın, diyebiliyor işte...
      Teşekkür ederim.

      Sil