08 Ağustos 2014

Üç Çeşit Mutluluk Vardır:

1) Yetimhanenin kapısına bırakılmış bu, bal rengi saçlı, iri yeşil-mavi gözlü kızın çocukluk ve gençlik maceralarını izlemektir... 'Watashi wa Candy'; Bizim bildiğimiz ismiyle 'Şeker Kız' O
zamanlar izlerken sadece şarkısında duyardık, kendi kendimize de merak ederdik kardeşlerimle. Meğer ;'Watashi wa Candy' japonca da 'Benim adım Candy', demekmiş. Bizde daha başka, değişik bir anlamı var sanıyorduk. Aslında ne dediği hiç önemli değil, biz çok mutluyduk izlerken.
Siz de resmin altındaki linkten isterseniz dinleyebilirsiniz. Merak edenler için hikayenin ülkemizde gösterilmeyen sonu; Şeker Kız masalının sonu.

2) Heidi. Almanya'nın alplerinde büyükbabası ile yaşayan Heidi'nin maceralarını izlemektir. Heidi' ye annesi babası öldükten sonra bir müddet teyzesi bakmıştır. Frankfurt' ta iş bulan teyzesi Heidi'yi köyün en yüksek tepesinde yaşayan huysuz, köylülerce pek te sevilmeyen dedesine bırakmak zorunda kalır. Heidi beş yaşındadır ve dedesi ile birbirlerinden öğrenecekleri çok şey vardır.  
3) Uçan kazlar ve Nils. Nils hayvanlara kötü davranan, tembel, huysuz bir çocuktur. Bir gün bir cini çok kızdırır, Cin'de tabi hemen karşılığını verir. Nils bilseydi başına gelecekleri kızdırır mıydı cini kızdırmazdı ama olan olmuştu. Nils artık tavukların, kazların boyuna dahi zor yetişecek kadar küçülmüştü. Eskiden kötü davrandığı hayvanların gazabından kaçmaya çalışmaktadır artık. O sırada kazların lideri Akka ona yardım eder ve birlikte dünyayı gezmeye başlarlar. Böylelikle Nils hem dünyayı görecek hem de hayvanlar hakkında çok şey öğrenecekti.

not: Yine şimdi öğreniyorum ki, Uçan Kaz ve Nils' hikayelerinin yazarı Selma Lagerlöf İsveç'in hem ilk nobel edebiyat ödülünü alan yazarı hem de ilk kadın nobel ödüllü yazar.
Bunu o zaman biliyor olsam daha mutlu olacağımı sanmıyorum. Zaten mutluluğun bilmekle ters orantılı olduğunu daha önce söylemiştim, burada olmasa da başka bir yerde. Mutluysanız mutlusunuzdur bir zaman diliminde, ama bunu çoğunlukla mutluluk halinin içinden çıktıktan sonra anlarsınız.
Ne diyelim, bol mutluluklar dileyelim o zaman... 

2 yorum:

  1. Heidi işte tam çocukluk çizgi filmimdi, hala severim.
    Uçan Kazları ve Şeker Kızı hatırlayamıyorum pek.
    Çizgi filmleri hala çok seviyorum. Televizyon izliyorsam çizgi film izliyordumdur büyük ihtimalle :D

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Şenay,
    Benimde favorimdir hala animasyonlar. Renklilikleri, anlattıkları bence yeterli dünya için:-)

    Selamlar,

    YanıtlaSil