04 Şubat 2015

Yazanlar...

Stanley Kubrick'in yönettiği artık bir klasik olmuş Otomatik Portakal filmini bilenler bilir. Merak edenler için kısa bilgi burada. Bir arkadaşım filme konu olmuş romanını okuyor bugünlerde. Şahsen kitabını okumamıştım, kitabın arkasına önüne şöyle bir göz attım; yazarın yazma deneyimini okuyunca şaşırdım. Ey hayat, sen nelere kadirsin... 




Biliyor muydunuz, ben de bugün öğrendim; Orhan Veli'nin edebiyat öğretmeni Ahmet Hamdi Tanpınar'mış. Ben de lisede edebiyat öğretmenimden etkilenip edebiyat okumak istemiştim. Olmadı. Şimdi anlıyorum nedenini... Şaka bir yana, Tanpınar'ın Orhan Veli'nin yazması ve yazdıklarını yayınlatması konusunda epey etkileri olmuş. Ne güzel! 
Ve böyle güzel kelimeler bulan birinin 36 yaşında ölmesi ne fena... Böyle, erken ölümlere üzülünce, yaşasaydı daha kötü günler görecekti belki, belki hayat ona iyi davranmıştır böylelikle derim... Konunun gelişine alakasız oldu biraz ama çoğu şeyde öyle değilmi; gelişi başka, gidişi başkadır. Hayat gibi... 

7 yorum:

  1. Kısa bi yorum yapıcam;edebiyat iyidir:)

    YanıtlaSil
  2. İyi ki yorum yaptın ateşinsesi; yazıyı eksik yayınlamışım, onu farkettim... Demek ki neymiş; ne kadar dendiği değil, ne dendiği önemliymiş:))

    YanıtlaSil
  3. bilmiyordum Burgess'i... ya hu bu hayat ne nemem bi şey ya :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Narda... Oldukça ilginç ve hoş buldum:)
      Sevgiler, selamlar,

      Sil
  4. Aze, selamlar nasılsın :))
    Çok ilginç bir yazı. Yazar varını yoğunu ortaya koymuş anlaşılan, diyorlar ya açılmamış kanatların büyüklüğü bilinmez diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      İyiyim, çok şükür bir yaramazlık yok Şenay... Sen de iyisindir inşallah... İlginç değil mi? Bugün bir daha bakınca aşk açısından da baktım. Aslında hayat değil de aşk ya da sorumluluk mu, nelere kadir:-) Karısı parasız kalacak diye kitaplar yazıp ona gelirini bırakma telaşı... Bir de kanat meselesi dediğin deyim mi diyeyim artık bilemedim, iş yerinde pazarlama stratejisi olarak pek kullanılırdı, görünce gülümsedim:-)
      Sevgiler, görüşmek üzere...

      Sil
    2. Sağol iyiyim ben de, görüşürüz :))

      Sil