29 Ekim 2014

Haksızlık

Bazen deli olmak istiyorum. Delirmiş olmak. Gerçi, bazen diyorlar; sen delirdin mi kızım? Delirdim desen başka şeyler gerekiyor bu sefer, onu da diyemiyorsun. Zor şeyler...

Keşke dedem yaşasaydı. Ben yayla'ya gitseydim. Ona sorular sorsaydım. Çökelek yeseydi, ben ona ayran getirseydim. O bana çam sakızı verseydi. O ineklere söylenseydi, ben palakları sevseydim. Bu camışlar niye bütün gün suda yatıyor deseydim, camış işte kızım, camış gibi bütün gün yatıyor işte deseydi. Büyük haksızlık! İnsanın dedesinin ölmesi büyük haksızlık...





 * Çambaşı yaylası ve ordu resimleri. Resimlerin sahipleri maalesef paylaşılmamış.

10 yorum:

  1. Ufak bir anlatım vardır ya: "Bir çocuğun hiç oyuncağı yoktur. Sonra ona bir oyuncak verirsin sevinir, bir tane daha verirsin daha çok sevinir. Oyuncak vermeye devam edersin ve bir süre sonra bir tanesini elinden düşürür ve ağlar."
    Hayatı anlatan çok güzel örneklerden biri bana göre. Sen dedenle yaşadığın için beraber geçirdiğiniz zamanları hep özleyeceksin. Benim dedem biz doğmadan çok önce ölmüş. Yani benim için öyle biri hiç olmadı. Mezarına gittiğimde tanımadığım bir insana dua ederim yıllardır.
    Hayat deyip üç nokta koymalı ya da hayat deyip iki nokta üst üste istediğin açıklamayı yazabilirsin...
    Fotoğrafları çok beğendim, sizin oralar sanmıştım. Yine de çok güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şenay,
      Anladım. Üzüldüm bende senin gibi. Inşallah sen bir gün torunların için şirin ve aranır bir nine olursun:)) Ve çok haklısın; Marquez'in de dediği gibi gittiğine üzülmektense yaşadım iyi ki demek daha doğru, güzel. Ben yayla da ve dedemle yaşadığım günler için her zaman çok şanslı olduğumu bilirim. Hatta, daha güzel günler -henüz- yaşamadım diyebilirim.

      Oralar bizim oralar. :) Ben orada doğdum ve büyüdüm. Bazen böyle çok özleyince Gözlerim doluyor, yazıyor. Belki daha önceki Kalkan, Kaş fotoğraflarından kafan karıştı. Ailem şu anda Kalkan'da oturuyor ama aslen Ordu' luyuz.

      Sil
  2. Ninelik ah evet çok değişik geliyor, hoş bir şey olmalı :))
    Ne güzel mükemmel bir yerde geçirmişsin çocukluğunu o halde :))

    YanıtlaSil
  3. hildy maze - breathing moment

    selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmin adı herhalde.
      Teşekkür ederim.
      O resim için yanlış bir isim sanki.
      Bu arada, diğer sorularımı cevaplamamıştın?!

      Sil
  4. o yazı için doğru bir isim sanki.

    hangi sorularını cevaplamadım acaba?

    YanıtlaSil
  5. Ruhlar ve sansüre inanıp inandığımı sormuştun. Ben de neden demiştim?

    YanıtlaSil
  6. ah hafıza işte.

    bu yorumu yayınlar mısın bilemedim. çünkü yorumları foruma çevirmeyi sevmiyorum.
    gerçekten sebep çok basit bir uyumalık mesafeydi. belki bi gün anlatırım. ben ahmet abi demeyi tercih ederim. ah güzel ahmet abim benim.

    YanıtlaSil
  7. Evet, bende çok sevmiyorum aslında.
    Selamlar.

    YanıtlaSil