20 Ekim 2014

Bilmeli ki,


Yarasayı güzel bulmak isteyen kişi, onun yarasa olduğunu bilmek zorundadır.

Theodor Adorno, Minima Moralia

6 yorum:

  1. Kesinlikle çok iyi. Bu gece uyumadan önce bu sözü düşünecem, fazlasıyla beğendim :). Yazılarının yanında bu paylaşımlarını da çok seviyorum. Genellikle önceden duymadığım ve üzerine düşünmek istediğim şeyler oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi geceler Şenay. Çok teşekkür ederim. Adorno çok farklı bir filozof ve düşünürdür bana göre. Şahsen bana çoğunlukla ağır gelir, ama bu Minima Moralia eserini tavsiye ederim. Kafası bambaşka çalışıyor bu adamın. Mesela, en sevdiğim sözü; yanlış yaşam doğru yaşanmaz'dır. Buradaki ahlak anlayışını çok beğenirim.
      Bu arada, bende Harun' un son yazısına baktım, senin yorumunu gördüm. Şenay benim notumu beğendi ise yorum yapar şimdi dedim:) Haklı çıkmama sevindim biliyor musun...
      Şimdi telaş halinde bir yakınımın cenazesine yetişmeye çalışıyorum. Bu da iyi geldi diyebilirim bu arada, ayrıca teşekkür ederim.
      Sevgiler,

      Sil
  2. Başınız sağ olsun öncelikle.
    İyi gelmesine oldukça sevindim. Ve tahminin geçerli olması da mutlu etti beni çok hoş bir durum gerçekten öyle değil mi bir insanı tanımak, güzel.
    Felsefeye direkt ilgim olmadı sanırım ya da var ama ben henüz bir şey yapmış değilim. (Felsefe hayattır tabi, ben kitap vs. okumadım demek istiyorum sadece) Düşünmeyi ve düşünen insanları çok seviyorum.
    Aklıma gelmişken anlatayım kuzenim bir okuma kursuna gidiyordu. Hocalarının zeka türleri hakkında da bilgisi vardı. Kuzenim bana test verdi yaptım, hocaya gösterdi. Benim lise son sınıfta sağ ve sol beyin kullanma kapasitem çok yakın çıkmıştı. Bir sene sonra yaptığım testlerde sağ beynim iki kat fark atmıştı diğerine. Özellikle içsel zeka üzerinde. Hoca cevapları görünce demiş ki fazla uzun süre yalnız bırakmayın :D :D Tabi fazla düşünmek pek iyi olmayabilir her zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar sağol. Dostlar sağolsun.
      Test sonucuna ben de şaşırdım şimdi; bir matematikçiden sol beynin daha baskın çıkması beklenmez mi? Demek sende ona rağmen sağ beyin ağır basmış. İlginç...
      Ben de çok felsefe okudum diyemem. Belli başlı şeyler işte. Düşünmek güzel de, her şeyin dengelisi iyi, öyle olsun umarım..
      Sevgiler, Selamlar...

      Sil
  3. Gerçekten insanı düşündüren bir söz. Biraz aklımı karıştırdı ama beğendim. ��

    YanıtlaSil