22 Kasım 2023

İnanç Meselesi

Bir canlı neden böyle uyur ki!
Artık hiç bir şeyi saklamıyorum. Bu acı veriyor. Neyi bir kenara koysam ne zaman kullanacağım ki diyorum. Nerdeyse her şeyi ya kullanıyorum ya atıyorum. Şarkılar daha gidecek çok yolumuz var diyor ya hani, kalbime bir çizik atılıyor. Hayatın kısa süreli hayaller çağına geldim sanırım. Aşık olmayı hayal etmiyorum. Bir ailem olmasını hayal etmiyorum. Kalabalık evlerde kalabalık sofralar kurmayı hayal etmiyorum. Hayata olan inancımı gömdüm, diyebilirim.

20.07.2020

20 Temmuz'da yazdığımdan mütevellit geçen zamanı güncellemek adına
yayınlamak istedim. Biraz daha iyiyim inanç konusunda. En azından Güney Amerika'yı görmeyi hayal ediyorum. 



17 yorum:

  1. "Neyi bir kenara koysam ne zaman kullanacağım ki diyorum."
    Ben de bu sözü hem kendi kendime hem de eşime söylüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle eşinize tekrarlayın bence de:-) Kadınlar biraz daha vahim bu konuda. Misafir takımlarımı kullanmaktan çok mutluyum mesela; akşamları kendime harika bir yemek hazırlayıp nefis bir porselen tabakla bir filmin karşısına geçmek gibisi yok :-)

      Sil
  2. Yapmaaaaaaaa:) Evet, yirmili yaştaki gibi olmuyoruz ama iyi şeylere inan. Tecrübe konuşuyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi şeyler inanmak...? Bana üç iyi şey söyle etrafında son zamanlarda olan ya da kendinde :-) Ya da yaz bloğuna, inancımı tazeler belki :-) Sevgiler Narda.

      Sil
    2. Bu iyi fikir bak, yapalım bunu....

      Sil
    3. Dur ben de düşüneyim :-)

      Sil
    4. Başka yolu yok, kabullenip yola devam etmek zorunda insan. Etmezse küskün ve küflü yaşar gider işte. Yazdım bloga.

      Sil
    5. Bak bunu çok doğru söylüyorsun... Seçeceğiz öyle mi böyle mi...

      Sil
  3. Umut bitmesin, dibe vurduğun gibi yukarı çıkmayı da bilirsin sen, endişelenme... Güçlü kadınlarız biz. Zamanını bekliyorsundur eminim ben.
    Şu ilk yorumdaki porselenlere bayıldım, ben de senin gibiyim, sakladığım hiçbir şey yok (bir tek bir kırmızı rujum var artık üretilmiyor, onu çok özel günlere saklıyorum, sahi bu rujlar da bozuluyordu değil mi, ama kaç sene saklayabilirim ki acaba, nasıl anlarım bozulduğunu?)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili C. Teşekkür ederim... :-)
      Kırmızı ruj da saklanır hani :-) Bir kaç yıldır gibime geldi :-)

      Sil
  4. Hayat inişli ve çıkışlı bir yolculuk. Hep iyi şeylerin olmayacağı gibi hep istemediğimiz yönde de gitmez bence hayatımız. Aslında benim hayatımda da kötü bir durum yaşadığımda bir sonraki adım da genelde kötü oluyor ancak bir yerde mutlaka düzlüğe çıkıyor her şey :D Umarım bu aradaki zaman çok uzun sürmez.
    Kedilere bayılıyorum, Minik'cim iyi uykular :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, inişleri çıkışları kabul edebilmek ve yürüyebilmek gerekiyor... Teşekkür ederim Şenaycım :-) Bu aralar Minik'e gülmekle meşgülüm. :-) Bilse o kadar komik olduğunu para ister kesin :-) Sevgiler.

      Sil
  5. Hayatın tüm dertlerine karşı üç şey bahşedilmiştir: Ümit, gülmek ve uyku demiş bir düşünür.
    Yalnızlık mı çekiyorsun Aze? Kendi sesini duymaktan yorulmak derin yaşayanların eninde sonunda içine düştüğü bir durum.
    Kalabalık evlerde kalabalık sofralar... İçim cız etti :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel demiş düşünür :-) Ümit ve gülmek kısmını çoğaltmalıyım sanırım. Yalnızlık çekmiyorum aslında hatta ürkütücü bir şekilde hiç çekmiyorum ve de mutluyum evde kendim takılmaktan. Zamanımın yetmediği kadar yapacak bir şeyler buluyorum ve bu bana güvenli ve keyifli geliyor. Güvenli gelmesi ürkütücü sanırım ve bu pke çoğumuza Corona günlerinden kaldı sanırım..
      Kalabalık evler kısmında boynumu büküyorum evet :-( Çocukken büyüyünce ne olacaksın dediklerinde hep aklıma İtalya'yla özdeşleşmiş sofrlar gelirdi. Gürültülü, kalabalık ve neşeli. Ama büyüdükçe aile sofralarının o kadar da neşeli olmadığını anladım bir yandan, öte yandan aklımın bir köşesinde kalmıştır. Daha iyi günlerimiz olacaktır elbet. Yoksa hayat neye yarar :-))) Çok sevgiler. Görüşmek üzere. Atatürk filmine gideceğim aklıma getirdin, aklımda.

      Sil
  6. Bloga yazamadım ama yalancı çikmayayım :) 1. Öykü dosyamı bitirdim bütün engellere rağmen ve yolladım yayinevine. Bu engellerin hepsi de kendi kendimw uydurduğum şeylermis ustelik. Başkalarinin nw dedigi de öyle ö nemli degilmiş son gahlildr. 2. Yaşmaya yeni başladığımızı kesfettim, "o" aydinlanma anından sonra. Yupiii:) 3. Neden olmasın dedim ve hepsi olmaya başladı:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika haberler Nagihancım... Çok sevindim... Ne güzel iyi şeyler olmuş işte... Ve de dediğin de doğru, bakış açımız çok önemli..Sevgiler.

      Sil