25 Şubat 2022

Karafatma

Gözümden uyku akıyor ama uyuyamıyorum. Banyoda bir karafatma gördüm. Öldürmek istemedim. Tuttum elimle camdan attım. Camdan atana kadar elimde öldü zannettim, çok korktum. Yaşamımın bundan sonraki acılarına nasıl dayanacağım bilmiyorum. Evin içinde otururken dışarda miyavlayan kedilerin çığlığına dayanamıyorum on kere balkona çıkıyorum birine bir şey mi oluyor ki? Balkonda üşüyorum bu sefer de soğukta ne yapıyorlar ki? Üzülüyorum. Daha olacak acılarım biliyorum; her şey sırayla giderse olacak... Ölümden korkmuyorum; yaşama özlemim ağır basacak biliyorum. 

6 yorum:

  1. İşte büyülü gerçeklik: "yaşama özlemim ağır basacak"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayh mahcup oldum Ali hocam:-) Ben de sizin anekdotlarınızı özlüyorum. Siz de sıklaştırın yazılarınzı.
      Selamlar, iyilikler.

      Sil
  2. Kediler için de ben de çok üzülüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi yaaa... Ne yapayım şaşırıyorum. Hepsini eve alsam alamıyorum. Birini bile alamıyorum geçici üşümesin sonra bırakayım filan diyorum. Sonra tuvaleti gelirse nasıl olur ne yaparım diyorum, diyorum... Hep, sadece düşünüyorum.

      Sil
  3. Ay birakin Allasen kedilermis de yazikmis da...Onlar cok iyi biliyor insan kullanmayi.Insanlar oluyor Hem de savaslarda degil sadece ...Coluklu cocuklu aileli ve yapayalniz apartman losluklarinda.Tolstoy da doga ve hayvan sevgisinin pek oyle iddia edildigi gibi insan sevgisine yol acmadigini, tam tersi insan sevmeyenlerin bunlari sevdigini soylemis.Kolay geliyor.Kimse baskasi icin rahatindan olmak istemiyor.Hep onun etrafinda donsun Dunya, ona hic is sorumluluk dusmesin.Sisinsin dursun magduriyet bungunluk sacsin... koklamis gibi gezsin butun gun.TRT de Tehlikeli Okul Yollari diye bir belgesel var.O cocuklarin her gun yasadigi mucadelenin kacta kaci gercekten yasadigimiz?Issizlik ve tembellik ruhu da hantallastiriyor.Azicik silkelenin.Ayiptir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence cümlelerinizin saçma olduğunun siz de farkındasınız. İyiliklerle.

      Sil