04 Haziran 2019

Yalnızlık

Annem bir gün ölecek.

24 yorum:

  1. Gönül ister ki anneler ölmesin
    Ama acı gerçek
    Bir gün hepimiz öleceğiz .
    Eğer anneniz hasta ise Allah acil şifalar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İyi iyi. Öyle, birden aklıma geldi.

      Sil
  2. Babamdan sonra bunu düşünmek bile istemiyorum.

    Ama..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır geliyor değil mi? Allah uzun ömürler versin..

      Sil
  3. Aman bugün annem evdeki bazı eşyalarının yerlerini gösteriyordu bize. Kardeşimle sinir olduk. Düşünmesi bile insanı kötü yapıyor. Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin annelerimize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Handan. Annem de hastanelerden çok korkar, hiç sevmez. O korktukça biz de korkuyoruz.

      Sil
  4. Ah Muhsin Ünlü'nün bir şiiri geldi aklıma, aşağıdaki linkte mevcut. Dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=Bp-DFYaGaCc

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle teşekkür ederim. Bu şiiri biliyordum ama başkasından sesinden dinlememiştim.
      Ağır bir şiir bayağ...

      Sil
  5. bizim için o gün 14 mart ta geldi. :(
    ölmek ne garip şey anne! diyordu sevgili ahmet kaya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başın sağolsun Şahin. Değil mi, ölmek ne garip şey...
      Ben de bir an yalnızlığı düşününce, asıl yalnızlığın annemiz öldüğünde, bu dünyaya parçası olarak geldiğimiz varlık öldüğünde asıl yalnız kalacağımızı düşündüm, anladım...
      Selamlar,

      Sil
    2. Çok teşekkürler Aze! Annenize de şifa diliyorum. Umarım çok ağır değildir hastalığı. Size de sabır diliyorum.

      Sil
    3. İyi kendisi maşalah. Teşekkürler. Selamlar.

      Sil
  6. Sevdiklerimin birgün öleceğini düşündüğümde hep aynı soruları sorarım kendime. Ölüm neden var? Sonra hastalık, açlık sefalet, adaletsizlik neden var diye uzar gider sorularım. Sonunda işin en acı yanı ise hiçbir sualime tatmin edici cevaplar bulamayışım olur. Tavsiyem en iyisi böyle can sıkıcı şeyleri hiç akla getirmemek düşünmemektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Düşünsek de düşünmesek de olacak olan oluyor.

      Sil
  7. Her canlı ölümü tadacak. Keşke sevdiklerimizle hep bir arada olabilsek. Allah öbür dünyada beraber olmayı nasip etsin inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumadığınız yazılara yorum yapmak zorunda değilsiniz! Benim sayfamda bu tür bir gereklilik hissetmeyin, çünkü ilgilenmiyorsam sizin yorum yaptınız diye sayfanıza gelmiyorum.
      Ayrıca, her cümlenin sonuna gülücük işareti koymak zorunda da değilsiniz ki, buradaki cümlenin sonuna gülücük işareti koyarak neye güldüğünüzü anlayabilmiş değilim.
      Reklam aldığınız "blog"larınıza okuyucu toplamak için buraya yaptıysanız, ben okumadığım siteleri takip etmiyorum. Herhangi bir sitedeki reklamlara da girmiyorum.

      Sil
    2. Gülücük koymamın nedeni Allah öbür dünyada sevdiklerimizle olmayı nasip etsin cümlesinden sonraki temennimdir ama sanırım siz bunu anlayamayacak durumdasınız. Bana diyorsunuz fakat siz yorum okumadan yoksunsunuz. Kusura bakmayın beni tanımadığınız belli. Beni blog dünyasında tanıyanlar bilirler. Kimseye yorum yapmak için yorum yapmam ve derdim de hiçbir zaman reklam için bloğuma okuyucu çekmek olmadı. Ama siz bunu anlayabilecek olgunluğa bile sahip değilsiniz. Kaldı ki okumadığınız yazı dediğiniz de tek cümleden ibaret paylaşım. Gerçekten ilginçsiniz. 5 senedir blog yazıyorum ve ilk defa böyle bir yorumla karşı karşıyayım. Yazık. Üstelik yoruma bu kadar tepki vermenizi de anlayabilmiş değilim. Ölümü engellemeye kimsenin gücü yetmez ama siz bunu sanırım yeni idrak etmişsiniz.

      Sil
    3. Annem iyi. O yazı yalnızlığın tarifiydi.

      Sil
    4. Tatlım ben anladığım şekilde yorumladım ve amacım burada kimseyi kırmak ya da üzmek değil. Ben burada gelir elde etmek adına ya da sırf yorum yapmak için yazmıyorum. Bazen insanlar yanlış anlayabilirler. Allah annene uzun ömür sağlık versin. Hep yanında kalsın inşallah. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama bir anne olarak sana tavsiyem yorum yazarken karşındaki insanın samimiyetine inan. Belki farklı bir ruh hali içinde yazdın yorumu bilemiyorum ama ben beş senedir ilk kez böyle bir durumla karşılaştım ve açıkçası çok üzüldüm. Çıkar amaçlı kimsenin bloğuna uğramadım, uğramam da. Kal sağlıcakla.

      Sil
    5. Ziyanı yok. İnşallah.

      Sil
  8. Hah! Icindeyim bu durumun bir suredir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süre taşınmayacak bir durum ama değil mi? Dünyaya geldiğimiz parçanın yokluğu sanırım en büyük yalnızlığımız olacak. Güzel anıların kalıcı anıların artması dileğiyle..

      Sil