15 Temmuz 2023

Nasılsınız

Nasılsınız? Her kim ki bu soruyu soruyorsa biliniz ki kendinin nasıl olduğunu anlatmak istiyordur. Pek çok şeyin olduğu gibi bunun da istisnaları vardır elbet. Bazen arkadaşlarınız gözlerinizin içine bakar ve nasılsınız? der. Güzel bir sorudur. After Life dizisini bitirdim. İnsanın hayatı nerdeyse anlatan o diziden sonra yazma isteği geliyor. Keşke hemen aklımdakileri yazan yapay zeka yapılmış olsaydı ben henüz elden ayaktan kesilmeden çünkü kafamda yazdım bitirdim. Şimdi bu yüzden çok da enerjisi hissedilen bir yazı olmuyor. Lafı sıkıcı bir şekilde uzatıp duruyorum. Bunları yazarken aklımdan bambaşka şeyler geçiyor ve siz önünüze düşen boş cümleleri görüyorsunuz, bu da sıkıcı... 

Artık evde bir kedim var. Kendi kaderini neredeyse kendi yarattı. Hiç almaya niyetim yokken eve, bir ilginç olaylar dizisiyle apartmanın önünden kendini benim yanıma attı. İşini bilir bir kedi. Çok da sevecen, okşamayı okşanmayı seven. Sabahları artık ayaklarım tırmıklanarak uyanıyorum, her gün 5.55'de, eğer 12 olmadan uyuduysak bu hiç şaşmıyor. 

Galiba hiç bir şey yapmıyorum. Çok şey biliyorum hiç bir şey yapmamaktan daha tatmin edici gündelik bir yaşama geçmek için, bildiklerim hiç bir işe yaramıyor. Zaten eğer orta yaşa gelmiş geçen bir insan soyundan tavsiye almak isterseniz diyeceğim ilk şey şudur ki; bilmek yetmez! Sigaranın kanser yapacağını, vaktinizin kısıtlı olduğunu, her gün yürüyüş yapmanın hem aklınızı hem vücudunuzu açacağını, sınanmayan dostlukların dostluk olmadığını, her ne olmak istiyorsanız azimle ve sabırla çalışmanız gerektiğini, okumanın pek çok sıkıntıya iyi geldiğini bilmeniz yetmez... Başka bir şey gerekiyor yapabilmeniz için... En azından benim için. Nedir acaba?

12 yorum:

  1. Evet çok şey biliyoruz, galiba iç motivasyon lazım harekete geçmek için. Bir amaca sıkı sıkı sarılmak belki de. Yani "her şey beyinde bitiyor" lafına geliyoruz buradan da... Her şey içimizde, beynimizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, motivasyon çok önemli sanırım. :-) Merhabalar ve teşekkürler Evde Yazar :-)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Söylemek istediğim şey anlaşıldığında nasıl mutlu oluyorum. :-) Sevgiler, Saygılar Ali Hocam.

      Sil
  3. Bazen de bırakalım dağınık kalsın. Benim bütün kış bomboş geçti. Şimdi de çok dolu değil ama en azında günlük spor yapmaya başladım, mutlu oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan nasıl mutlu oluyor değil mi Handan:-) Ben de üst üste 3 gün yürüyüşü aksatmayınca nasıl mutlu oluyorum. Mutlu olduğum bir şeyi devam ettirmekte nasıl bu kadar tembelim buna da şaşıyorum. :-(... Olacak, yapacağım bir şekilde aklımdakileri.. İnşaalllaahhh.

      Sil
  4. Cümlelerinizde kendi düşündüklerimi bulmak, yazdıklarınızı okumak için bana bir neden oluyor. Çoğu şeyi kafamda yazıp yazıya dökerken üşeniyorum ben de. Oysa kafamda yazıp bitirdiklerim çok iyi. Sadece bilmek yetmiyor eyleme dökmedikten sonra. Tüm bunların yanında bir bedenin sesi var bir de zihninin sesi var. bedenin sesi sana ait zihninin sesi ise ebeveynlerine. Bedeninizin sesini ne kadar dinlersen kendiin olursun. ve sağlığın iyileşmeye başlar. zihninin sana yapmak zorunda olduğun ama bedeninin yapmayı istemediği şeyleri yaparsan kendine o kadar zarar verirsin. Böyle diyor uzmanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beden ve zihnin istekleri hakkındaki yazdıkların çok ilgimi çekti. Kaynağını iletirsen detaylı bakmak isterim. Ben de öyle hissediyorum hatta, doğru galiba...
      Not: Yorumu bu kadar geç yayınladığım için özür dilerim.

      Sil
  5. Bu arada kedin çok tatlı. Sevindim bir kedi dünya kadar sevinç getirir yaşamına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli yanları çok :-) Biraz bağlıyor tabi insanı, her yere götüremiyorsun :-(

      Sil
  6. Aze Merhaba
    Haklısın çok iyi bir tespit, bazen kendimize sorulmasını istediğimiz şeyleri sorduğumuz oluyordur. Kedi çok tatlı ve ben de kedileri çok severim. Henüz evde beraber yaşamaya cesaretim olmasa da.
    Hoşça kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Şenay, senden haber almak ne kadar güzel :-)
      Umarım iyisin ve her şey yolunda. Vala bir kediyle yaşamak ayrıcalıktır diyebilirim:-)))) Kendine iyi davran umarım...

      Sil