29 Ocak 2020

Biliyorum

Biliyorum, gün gelecek insanlar birbirlerinin ne söylediğini değil söylemediğini merak etmeye başlayacak. Sustuğumuzda birbirimize, ne yaptığımızı, ne düşündüğümüzü bulmaya ve onları yaymaya yarayan sosyal medya araçları icat edeceğiz. Hepimiz her gün gördüğümüz yüzlerce kişinin "mutlu", "üretken", "yiyen-içen", "gezen", "alan-satan", "sevişen", "üzülmüş", "aşık", "evli", "seksi", "yakışıklı" "çekici" hallerinin dışında nerede ne halt ettiğini ve düşündüğünü deli gibi merak edeceğiz. Biliyorum, çünkü bir gün aslında söylemediklerimiz olduğumuzun farkına varacağız. 

8 yorum:

  1. Gördüklerime bakarak görmediklerimi tahmin edebiliyorum. Aslında hayat paylaşılmayan anlarda yaşanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç zor değil aslında. Her halini anlatan, hayatı açık açık yaşayan birkaç kişi dışında herkes hayatları her daim toz pembe gibi davranıp en güzel, en mutlu(?!), en şaşaalı anlarını paylaşıyor. Geriye kalanlarsa hepimizin her gün yaşadığı zorluklar, mutsuzluklar, sorunlar... Çünkü hayat böyle! İyi anlarla, kötü anlar peşpeşe! Mevcut zamanda mutlu an paylaşımlarının sıklığına bakarak ya da sosyal medyadaki aktifliğe/pasifliğe bakarak bile çok şey öğrenebiliriz biri hakkında.

      Sil
    2. Evet, sanırım öğrenebiliyoruz. Çoğumuz içinde bulunduğumuz kültür ve toplum içinde benzer davranışları sergiliyoruz...

      Sil
  2. aslında.. sosyal medya olmasa daha içten meraklarımız vardı, "nasılsın?" gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok doğru ve güzel, evet. Oraya buraya bakarak "nasıl" olduklarını bildiğimizi sanıyoruz ya da görmüş konuşmuş gibi varsayıyoruz tanıdıklarımızı. Hayat, değişiyor... :-)

      Sil