14 Ağustos 2015

Yumuşak, Temiz ve Mis Kokulu

Hiç keyfim yok. Olsun da istemiyorum. Olmasın; mutlu olabileceğim bir çevrenin artık varolacağına dair umudum yok denecek kadar az çünkü.

Bu yazıyı çok beğendiğim bir el emeğini tanıtmak için planlamıştım. Hayatımızı, bırakın hayatımızı bir sonraki öğünümüzü düşünemememize sebep olan "kötüye", "kötülere", inat planıma devam etmek istiyorum. Benim inadımdan kime ne elbet. İnattan ziyade bir savaş bu; bakmazsam görünmez, duymazsam bağırmaz, gitmezsem yaklaşmaz derler bazı metafizikçiler. Gerçek mi diye kontrol ediyorum diyelim bu savı. Laf aramızda ben de inanmıyorum; siz nerede kime bakıyor, duyuyor, hangi sevinçli olayı yaşıyor ya da başlatıyor olursanız olun, diğer her şey olmaya devam eder.
Ve o, olmaya devam eden şeylerin müsebbihi olmadığımızı düşünürüz, çünkü orada değilizdir. Büyük bir yalandır bu zira. Bu, kocaman yalana sahip çıkarak yaşamak, elbet daha kolaydır insanların hırslarına, daha daha daha çok istemelerine aynı anda kurban edilmiş yüzlerce, binlerce İNSAN'ın sebebi olmaktan... 

Yumuşak, temiz ve mis kokulu şeyler bunlar. Baktıkça insanın yiyesi geliyor ama yemelik değiller. Dokununca böyle elinizin, yüzünüzün, teninizin üstünde gezdireseniz geliyor.Sıcak bir kuş kanadı gibi. Aşkın, bir işi güzel kılan en önemli kriter olduğunu düşünüyorum. Aşkla yaptığınız hemen her şeyde o heyacanı da hissedebiliyorsunuz. Bu minik sabunlarda da öyle. Arkadaşımın çok sevdiği bir işi, yığınla ödev yüklendiği bir okul programı ve elbet özel yaşamı var. Eh,bunca işin arasında bu uğraş ancak aşkla yapılır herhalde...

Buyrun, sizi onlarla başbaşa bırakıyorum. Köpük Dükkanı adresinde fazlası da var.







8 yorum:

  1. Hangimizin keyfi var ki? Daimi bir suçluluk, daimi bir mutsuzluk, daimi bir umutsuzluk hissi... Sorumluların, yaşananlara seyirci kalanların, görevlerini yerine getirmeyenlerin duyduğunun kat kat fazlası hem de... Aşkla, tutkuyla yapılmış güzel sabunlar bunlar. Hayatın birçok renginden biri. Arkadaşının ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşımın adına.
      Sevgiler, Selamlar,

      Sil
  2. İyiliklerin sebebi olanlardan olalım inşallah. Sabunlar da gerçekten güzelmiş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah diyorum ben de. Sevgiler, Selamlar,

      Sil
  3. Artık mutlu be huzurlu olmak suçluluk hissettiriyor bize. Bir yanımız sürekli sızlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sebeple de hiç sağlıklı bireyler değiliz artık maalesef...

      Sil
  4. Yine de her şeye rağmen bunları görmek iyi geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o nedenle yazıya katmıştım.
      Selamlar,

      Sil