26 Mart 2015

Sayıklamalar XVI

Psikiyatrinin söylemine göre, "Duygularım, düşüncelerim ve davranışlarım arasında bir uyum var ise mental olarak sağlıklıyım", diyebiliriz. Yani, deliyseniz ve deli gibi hareket ediyorsanız normalsiniz demektir. "Lost" dizisi geliyor aklıma. Sanırım toplam yedi sezondu,  o heyecanla beklenen kısacık bölümler sonunda anladık ki hepsi ölüymüş. Arafta kalanların hesaplaşmalarını izlemişiz onca zaman. Finali gören pek çok kişi şoktaydı. Forumlar şikayetten sitemden geçilmedi. Neymiş efendim, böyle final mi olurmuş. Oysa yapımcılar herşeyin birinci bölümde anlatıldığını söyleyip duruyorlardı. Uçak düşmüştü! Onca insanın sağ kurtulduğuna inanıp onca sezon kendimizi kandıran bizdik oysa. Dizi kendi içinde gayet normaldi. Gerçeği görmeyen bizdik. Bazen öyle olur ama, deliyizdir, ısrarla bizden olmayan farklı düşünen insanlar gibi davranmaya çalışırız. Ne olur o zaman; biz aklımızla kendi kendimize mutluyken, delimisin derler adama. 

Her şeyden önce ne olduğunu, ne kadar olduğunu, hangi gerçeğe sahip olduğunu kabul edeceksin kardeşim. Ne diyordu 'yarım adam', "Sen inkar etsende etmesende bütün dünya senin piç olduğunu bilecek. Sen bilirsen ve kabul edersen en azından zırhın sağlam olur." 

Bugün de akşam oldu. 
Marcel Proust, yıllar önce bir kaç bölüm okuduğum Kayıp Zaman'ın İzinde serisinde, yaklaşık yüzyıl önce şöyle diyordu: "İnsanlar telefonla terzilerini arayıp siparişlerini isteyebiliyorlar ve buna hiç şaşırmıyorlar." Ah! Ben hala şaşırıyorum, o sesler o tellerinden arasından nasıl gidiyor! 
Akşamın olmadığı bir gün yok şu dünyada.

9 yorum:

  1. İsteğiniz üzerine blogunuz listemize dahil edilmiştir.
    Şu linkten ulaşabilirsiniz : http://blogagaci.blogspot.com.tr/2015/07/azeden.html

    YanıtlaSil
  2. Aze, selam :)
    Başlık fotoğrafını çok beğendim.
    Lost izlememiştim ama demek ki hepsi ölmüştü yani :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenaaayy:-) Teşekkür ederim. Çok güzel bir botanik bahçeydi orası.
      Ben asıl seni merak ediyordum. Bloglara da bakamıyordum bir kaç zamandır. Sınav nasıldı? Ne zaman belli olacak?

      Sil
    2. :D Sınav orta halli. Çok iyiydi diyemiyorum.
      Valla bilmiyorum ki bir iki hafta içinde puanlar sıralama açıklanır, sonra tercih yapacaz. İşte ağustosun sonu gibi de ne olduğu belli olur :)

      Sil
    3. İnşallah gönlüne göre olur. :-) Sevgiler,

      Sil
    4. Sağ ol, inşallah :))

      Sil
  3. İyi bayramlar diliyorum, blog arkadaşları birer birer terk ediyor bloglarını...

    YanıtlaSil
  4. Size de iyi bayramlar Ali Bey.

    YanıtlaSil