23 Eylül 2018

Karmaşık Görünse de Değil Aslında

La Casa de Papel dizisinin birinci sezon on ikinci bölümünde bir durdum. Soğudum, sonrasını izlemek istemedim. Neden? Çünkü hata yaptılar. Üstelik hiç olmayacak, böylesine hesaplı bir grubun yapmayacağı şekilde. Ne yani, bütün çocukluğu hatta son beş yılı o süreci planlanlamakla geçmiş bir adam aşk ve seks gibi gündelik bir olasılığı gözden mi kaçırdı... Hadi aşk belki de, ya seks? Hadi canım sen de! -Bu gece devamına baktım ve henüz o hatanın bir nedene dayanıyor olabileceğini göremedim.- Yine de, gerçekliğine dair bir şüphem olsa da, izlemeye devam ediyorum... İnsanın hayata ve onun gerçeklerine dair algısı da böyle bir şey olabilir mi?

Saçlarımı kestirdim. Gözlüklerimi değiştirdim. Yine de dünya batıya doğru dönüyor kendi ve güneş etrafında. Koca dünya sola doğru dönerken saatlerin sağa doğru düzenlemişliğinin tamamen zamanlamadan ibaret olması komik değil mi sizce de? Saatler Mısır'da değil de Avustralya'da icat edilseydi zaman tersine doğru akıyor olacaktı şimdi... Değil, haliyle de, yine de çok şey farklı olurdu.

Yaşamak için geç kalmışlık hissinin getirdiği ilk istek; yaşamamak elbette. Hayatta hiç bir şey için geç değildir, düsturunun yeterli olmadığı hatta anlamsız olduğu tek alan; yaşamak...

George Frederic Watts-"Time, Death and Judgement" 1900,  Chicago Şehir Sanat Galerisi.
Not: Ölüm: kırmızılı erkek. Zaman: beyazlı kadın. Adalet: çok arkalardan bakan cinsiyetsiz insan.
Ölüm zamanın elinden tutmuştur... 

8 yorum:

  1. bir dolu dizi izliyom var bak blogumdaaaa ama bunu izlemedim henüz yani pek popüler oldu diye ama bak sen de olumsuzluklar bulmuşsuuun :) hatay kayseri londraaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Popüler olanı okumama, izlememe, almama gibi bir şeyler oluyor evet. Ben izledim ve İspanyol yapımı bir şeyler izlemekten bir kez daha keyif aldım. Şu ana kadar İspanyolların yaptığı neyi okuduysam neyi izlediysem ve dinlediysem hiç pişman olmadım. Tarzımı buldum: tutkulu, sevimli, sıcak, samimi ve derin.

      Sil
    2. meksikalılar da öyleeeeee :)

      Sil
    3. Sahi mi, dur onlara da bakayım. :) Sevgiler deep.

      Sil
  2. İnsan çok bariz hata gördüğü zaman nasil da soguyor degil mi sevse bile. Yasamda da sevdiklerimiz bir hata yaptiklarinda onlardan vazgecmesek bile, eskisi gibi keyifli olmuyor o iliski.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Güzel nokta evet Beyaz Yakalı. Hayat işte galiba.

      Sil
  3. Yazılarınızı severek okudum. Teşekkür etmeden gidemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Hocam. Sizin de yazılarınızı bekliyoruz. İyilikle,

      Sil