24 Aralık 2009

Film "Daisy"

Daisy
Yönetmen: Wai- Keung Lau
Oyuncular :Woo-Sung Jung/Jianna Jun/Güney Kore filmi.

Aslında filmlerin yönetmenlerini, oyuncularını çok bilmem, çok az yönetmeni takip ederim. Filmler aklımda hep sahneleri ile kalır. İlgilenen nasılsa bu filmin her şeyini kolayca bulabilir. Film Amsterdam'da çekilmiş.

Öyle sevdim ki bu filmi, defalarca izledim,defalarca izleyebilirim."Amsterdam'a gitmeliyim" dedim.Öyle bir aşk ki nerdeyse hiç anlatılmadan yaşanabilirdi.Öyle bir aşk ki gerçek olamayan ama olmalı dedirten.Öyle bir aşk ki gözlerinin içine bakan ama görülemeyen.

O nasıl bir güzelliktir bir kadında yer bulan, o nasıl bir bakıştır bir erkekte var olabilen.!Papatyalar;resmi çizilen, üzerinde yürünen, koklanan, hergün bir kapıya isimsiz bırakılan papatyalar.

Öyle bir son ki başa dönülebilen... 

2 yorum:

  1. Belki bizim yesilcam sinemasindan cok uzak degil senaryolari ama gizemi,efsanelerinin insana dokunan iceselligi ve insana dair degerlerin yuceltilisi bana gore etkileyici ozellikle... Belkide gercekdisiliga olan heyacanli kapilisimiz, yalana olan eh keske oyle olsa diyen tarafimizmdir nedir, oyle havalarda takla atmalarina olumu onura yeg tutmalarina, sessiz kabullenislerine bayiliyorum ben...

    YanıtlaSil
  2. Aslında yorumumda sildiğim bir satıra denk düşen şeyler yazmışsın: Şunu demiştim: "Yeşilçam'ın suyunun suyu.." Sonra genelde ergen işi, liseli aşkına odaklı yapılanan K-Dramalar'ın tümünü bir çırpıda harcamamak için sildim bu cümleyi.. Arada güzel örnekler sunulmuş olabilir, benim de gözümden kaçmış olabilir. Ve nihayetinde bu yapımlar da bir şekilde belli ihtiyaçlara karşılık düşüyor ve belli bir beğeni görüyor. Ama dediğim gibi, ben sevemedim.. Şunu da eklemek gerek: Oldboy, Bin Jip.. Bunlar ve benzerleri Kore sinemasını tartışılmaz bir realite kılmaya yetmiştir..

    YanıtlaSil