03 Şubat 2017

Ağaç

Bu ağaç, İstanbul Fenerbahçe Parkı'nın tek sakız ağacı. Anadolu yakasının da deniyor ama sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım. 

4 yorum:

  1. Aaa benim Sakız Adası'ndan ağaç fotoğraflarım vardı, onları anlatacaktım, şimdi hatırladım.

    Bu ağaç gerçekten tek olabilir mi, çok ilginç.

    YanıtlaSil
  2. Bu konuda araştırmalar yapan dağcı bir arkadaşım var, o özellikle götürdü ve söylemişti. O an çok üzerinde durmadım. O hatta İstanbul'un dedi sanki de emin olmadığından yazmadım. Bir dahaki sefer iyice sorup kaynağını güncelleyeceğim burayı.

    YanıtlaSil
  3. Çocukluğumda çam sakızı çoban armağanı ne demek diye düşünürdüm çok. Reçineye sakız denildiğine şahit olmuştum, sakızın bitkisel reçineden yapıldığını öğrendim çok sonraları ise. Bunu anımsadım bir an nedense. Sakız ağaçları nesli tükenmekte olup korunnmaya alınan ağaçlardan diye biliyorum, en azından ülkemizde. İthal sakız ağacı fidanı dikme girişimleri de hatırlıyorum ama gerçekten tek sakız ağacı olabilir mi? Bu gerçekten üzücü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mütevazi bir hediye anlamında geliyor o da. Hırıstiyan bir kadına söylemiştim ben de hed,ye verirken, o da İsa'da çobandı, onunla da ilgisi olmalı demişti :-) Senin bilgin benden çokmuş. Ben genel olarak ağaçları çok sevdiğim için fotoğraf daha çok etkilemiştir. Tek olup olmadığını sorgulayacağım tekrar bakalım.
      Sevgiler,

      Sil