07 Ocak 2017

Çalışkan İkilergillerden

Ne yersem yiyeyim kırk fırın ekmek yemeden bitmeyecek bu tez çalışması, biliyorum. Leblebi, elma ve çikolatayı aynı anda yemekle acaba çalışmayı baştan sabote mi ediyorum? Leblebi yediğimde açlığımı bastırdığını ve acıkmamı geciktirdiğini düşünsem de elma yediğimde tam tersi bir süreci başlatıyorum. Dahası, çikolata yediğimde enerji ve mutluluğumun artacağını planlasam da, hızla geçen ilk haz anı sonrası kanıma dolan şeker stresimi artıyor sanki.                                                                                                      
Hayır hayır, bu çalışma süreci ile ilgili daha olumlu cümleler kurmalıyım; uzman arkadaşlarımız öyle diyor çünkü... Evet, ciddiyetimize geri dönersek; tez çalışmamla ilgili çok önemli bir aşamaya geldim. Bakın gerçekten; Artık bitirebileceğime inanıyorum. Bunu hissedince süreç kısa, basit ve yapılacaklar kolay gelmeye başladı. Sırayla olacak her şey... Henüz somut bir ilerleme olmasa da kafamda yazma aşamasına geldim bile. Her şey kafada başlıyor ve de bitiyor diyorlar ya, sahiden de öyle. O zaman sorun yok. Değil mi? Yalnız, her şey beyinde oluyor deniyorsa diğer organlar, özellikle de kalp neci? Mesela bazen aklım salimken kalbim ağrıyor... Dün danışman hocamı gördüm. Uluslararası kongreye gelmiş o da benim gibi. Çok sarıldık, öpüştük, selamlaştık. İkimiz de tez çalışmamdan hiç bahsetmedik... Sözün özü, Sayuri' yi dinleyelim... 

8 yorum:

  1. Bence en duygusal organ mide, her şey orada yaşanıyor ama kalp rol çalmış ondan :D

    Kolay gelsin, tez zamanda bitiresin :)

    Bu arada kendi tez anılarım geldi aklıma, onları yazayım bir ara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mide konusunda kesinlikle haklısın! O istiyorsa gerisi laf:) Teşekkür ederim.

      Anılarını yazmalısın merak ettim senin tarzını. faydalanacağımı hissediyordum.

      Bu arada pentagram ı görünce yazacaktım yazına atladım; siz hiç 95-2000 arası Beyoğlu Meis'e takılıyor muydunuz? Ya da Jazz Stop? Müzikleri gördükçe oralardaymışız gibi geldi. Gerçi pek çoğumuz için güzel mekanlardı ya. Kapanıp gittiler.

      Sil
    2. Hemen yazdım anılarımı, okuyunca o da bitirdiyse ben hayli hayli bitiririm dersin artık :D

      Ben akşam yedide evde olması gereken bir kızdım, nerde takılacağım oralardaa :) 1993'te bir konserlerine gitmiştim ama :)

      Sil
  2. Ben bitirme ödevlerim zamanında uyuyamıyordum, sırf telaştan.
    kolay gelsin ne diyelim:)

    YanıtlaSil
  3. Tez durumlarında çıldırma noktasına gelmediğinize şükür demeli :) Kolay gelsin en yakın zamanda biter umarım :)

    YanıtlaSil