17 Mayıs 2016

Rus deyince?

Masadakilerden Kudret Abi hariç diğerleri kardeş. Beş kardeş. Baba edebiyat öğretmeni bütün çocuklarına şairlerden isim bulur. Sait, Nazım, Orhan, Aziz ve tabii Turgut. Nazım, adına yaraşır solcu, yeri gelir evlenmesine üzüldüğü abisine minareden şiir okur. Nadir Sarıbacak'ın oyunculuğuyla döktüren bir karakter. Anne babanın depremde kaybedilmesi ile ömrü kardeşlerine bakmakla geçmiş en büyük ağbi balıkçı Sait, Serkan Keskin. Pavyon şarkıcısına aşık, evde inanç özgürlüğünü savunan imam kardeş, Turgut, Tansu Biçer. Senaristi ve yönetmeni Onur Ünlü'dür ki şiir camiası kendisini şiirlerinde kullandığı Ah Muhsin Ünlü adıyla tanır. Ben, İtirazım Var, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Beş Şehir, Güneşin Oğlu, gibi filmlerini, ve de şiirlerini çok severim. 

Beş Kardeş dizisi her şeyiyle bildik hikayelerin üstünde, akıl açıcı, harika bir absürd komedi dizisiydi. Ne yazık yaptığı göndermeler, konular, konuların anlatımı bizler için sakıncalı bulunduğundan on üç bölümden fazla ilerleyemedi. Olsun, gün olur devran döner, çünkü dünya yuvarlak. 

İşte, güle güle mutlu olduğum sahnelerden... 

8 yorum:

  1. Güzel diziymiş... Hiç izlemedim:( Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Evet, bu diziyi izlemiştim. Güzel diziydi :)

    Güzel olan her şeyin çabuk bittiğini/ bitirildiğini tekrar göstermişti. Teşekkürler, bu güzel paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh, istenmeyen konulardan bahsedince böyle oluyor akıbetler.

      Sil
  3. Hiç dizi izlemediğimden bunu da bilmiyordum,yazık olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla, yazık olmuş diyebilirim Handan. Çoğu kötü dizilerin ama bazen iyi işler de çıkıyor.
      Selamlar,

      Sil
  4. İlginçtir bugün Twitter da da Beş Kardeş dizisinden bir replik gördüm. Hatta böyle bir dizi mi varmış dedim içimden. Yabancı dizi de çok izliyor değilim ancak şöyle aklımda kalan sevdiğim bir yerli dizi de yok galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bu sahiden çok güzeldi. Çok gülüyordum ben, harika zeki esprilerdi, ama fazlaca da göndermeleri vardı, kaldırdılar.

      Sil