25 Nisan 2016

Denizkızları

Bazen de görmek istediğimiz gibi görürüz. Ben de yüzerken bu canlıyı görsem, hadi o kadar ileri gitmeyelim, bu fotoğrafı görsem, deniz kızlarına kesinlikle inanırım. Fotoğraf hikayesini bilmekle beraber, hala inanasım geliyor. Oysa burada görülen Beluga Siren, bir çeşit beyaz balina türü. Suda attığı yüksek perdeden çığlıklar sebebiyle kendisine deniz kanaryası da deniyor. Değişik vücut ve hareket yapıları gereği su içinde hareket ederken bu tür görüntüleri oluşabiliyor. Deniz memelilerinin kara memelilerinden evrimleştiği düşünülüyor. Beluga balinalarının da bacakları yok olurken oluşan bu kasları, sırt yüzgecinin bulunmaması, ve karın bölgesinde kasılmasını ve yüzmesini sağlayan yağ tabakası görüntüsü bizi yanıltabiliyor. Daha detaylı bilgi ve kaynak için; burası.

Denizcilerin hikayelerini çok görmemek lazım;  suyun içinde böyle bir şey görüp, bir de çığlıklarını duyan hangi erkek ona bir kadın demez ki?!

7 yorum:

  1. sahiden,inanılmaz etkileyici.

    YanıtlaSil
  2. yüzlerce belgesel izlemişimdir ama anlattıklarını ilk kez duyuyorum :) öğrenecek şeyler bitmiyor, bitmesin de ;)

    YanıtlaSil
  3. Şimdi bunu okuyunca aklıma geldi geçen arkadaşımla konuşurken dedim ki hayvan belgeseli izleyeceksem favorim akrep örümcek böcek ve yılanlardır. Ay gerçekten mi falan dedi :D Aslanları da karizmatik bulduğumdan izlerim. :)
    Diğerleri duruma göre işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ilginçmiş. Bir arkadaşım vardı biyolog, o da bu saydığın hayvanlara bayılıyordu. İlginç olmasına ilginç hayvanlar tabii de, uzun süre izlemek bilemiyorum:-)

      Sil