05 Mayıs 2016

El Kaldıranlar...

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ın  06 Mayıs 1972'de gece yarısından hemen sonra idam edilmesinin senato tarafından onaylanması.


* TBMM'de gerçekleşen idam görüşmeleri ve oylamalar, BDS yayınlarının 1988 Mayıs baskısında "Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, İdam Görüşmeleri" adlı kitapta yayınlandı. 

8 yorum:

  1. Rövanş duygusuyla kalkan eller. Ya da liderin iki dudağından çıkana koşulsuz biat eden aksi halde gelecek seçimlerde listelere girememe korkusunu iliklerinde hisseden partililer. Yıllar sonra bu idam kararlarının yanlış olduğunu bir çoğu vicdanları kanamadan itiraf etmişlerdir. Yazık. tek kelimeyle yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölüm gibi geri dönüşsüz bir karar için bu kadar rahat evet denmesi, ellerin böyle yukarı daha yukarı kaldırılması, insanın geri kalan dünya zamanında umarım yaşam azabı yaratmıştır. İnşallah.

      Sil
  2. Faşist devlet aklının bugünde hdp li vekillere uygulamaya kalktığı yöntem. Vatan millet sakarya ,akp chp mhp el ele akarya

    YanıtlaSil
  3. Elleri bu kadar yukarı kaldırmak bir yana, yüzlerinde ki ifade çok korkunç. Gencecik insanların ölümüne evet derken bu kadar rahat olabilmek handise sırıtabilmek ve arkadakiler ellerini kaldırıyor mu diye kolaçan etmek ....
    Ne denir ki bunlara ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynılarını hissetmiş biliyor musunuz resme baktıkça.
      Hele o kolaçan etmek; birlikte hareket ediyor olmanın dayanılmaz hafifliği. Akılların bağımsız olmadığının en kolay kanıtı..
      Sevgiler,

      Sil
  4. Ne yüz ifadeleri ne duruşları ne bir şeyleri farklı. Bugünün meclisine bakıyormuşum gibi hissettim. Demek politika hep aynı tür insanları doğuruyor ve doyuruyor... Yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak o da doğru söz sanatı. Politika pis iş, hep söylerim.

      Bu arada, tüm arkadaşlar; kusura bakmayın okul ve iş bir arada çok çok yoğundum, cevapsız bırakmak adetim değildir yoksa.
      Sevgiler,

      Sil