28 Nisan 2015

Patentli Rüya

Buraya yazıyorum. Bir kaç yıla kalmaz göreceksiniz. Sonra vay efendim o icat ettiydi, vay efendim insanlar neler yapıyor v.s. demeyin, ahanda söylüyorum ben rüyamda gördüm.

Rüyamda üzgünüm, bir şeylere kırgınım. Bu ülkeden gitmek istiyorum. ne yapayım nereye gideyim diye düşünüyorum. Ben bunları düşünürken Amerikalı bir arkadaşım geliyor aklıma. O da uzun zamandır sosyal medyada görünmüyor. Gerçek bu kısmı. Bütün hesaplarını kapatmış. Rüyamda onu merak ettiğimi hatırlıyorum yine, ki gerçekte de arada aklıma geliyor: Ne oldu acaba diyorum? Uzun bir Avrupa seyahatine çıkacağım demişti, belki de çıkmıştır diyorum içimden ki bunu gerçekte de söylemişti. Sonra kalabalık bir ofisteyim. Eski iş arkadaşlarım, kağıtlar, imzalar gidip geliyor. Çok alakasız, bizim teyze oğluda orada. Öyle böyle derken, bu Amerikalı arkadaşımı birden 'Facebook' da görüyorum. Avrupa seyahatine çıkmış. 'Profil' resminde, kafasında bizim alamancıların olduğu gibi fötr bir şapka var, arkasında da Van gölü. Evet, bildiğiniz Van gölü. Oradan başlamış seyahatine. Bir sürü resimler eklemiş, mutlu mutlu yüzler. Keyfi pek yerinde görünüyor. Van yakınlarında bir kaç yeri de gezmiş, oradan İstanbul, sonra Ankara'ya gelecekmiş ya da tam tersi. Ama ben panik oluyorum, ne zaman gelecek, nasıl gelecek, benim vaktim yok ki, o şimdi beni arar görüşelim der, ne yapacağım diye paniğe kapılıyorum.
Sonra, işte asıl olaya geliyoruz: 'Profil' fotoğrafında bir şey dikkatimi çekiyor. Hologram gibi, resim karışıyor arada. Yüzümü telefona yaklaştırıyorum, iyice bakıyorum, telefonu hafif eğince resim değişiyor,ben oluyorum. Üzerine basıyorum onun fotoğrafı oluyor, bir bakıyorum ben bir bakıyorum onun fotoğrafı. Benim de üzerimde çok eski sarı bir tişört var, pasaporttaki resmim, onu hatırlıyorum, Kafamda da güzel bir şapka var hatta. Mutluyum, gülen bir yüzüm var. Ama fotoğrafın orada olmasına panikliyorum, nasıl neden diyorum. Şaşırdıkça bakıyorum, baktıkça şaşırıyorum.

Bir kaç yıla kalmaz profil fotoğrafları böyle olacak göreceksiniz. Hologramlı,ya da hareketli. Oradan bakınca siz buradan bakınca bir başkası. Ama ben buldum, ilk gören söylesin patent isteyeceğim...

2 yorum: